“De kansen van de crisis” Legebeke legaat Antwerpen 2012

Tot onze spijt hebben we, als bestuur van de stichting Legebeke Legaat, moeten besluiten de geplande bijeenkomst van 17 november a.s. te laten vervallen.

Vandaag hoorden we dat de geplande hoofdgast plotseling verhinderd is - de verwikkelingen rond onderzoeksjournalistiek bij de BBC zijn daar de oorzaak van.

Wij achten het op deze termijn niet goed mogelijk om een bijeenkomst te houden van het statuur en het niveau dat bij het Legebeke Legaat past en dat u daarom van ons mag verwachten.

Volgend jaar zijn we terug, en dan met een programma waarvoor u graag uw zaterdagmorgen vrijhoudt.

VVOJ conferentie in Antwerpen

Legebeke Legaat,
Kockx Auditorium
10:30-12:15 uur

“De kansen van de crisis”
Over de (on)mogelijkheden van onderzoeksjournalistiek naar de financiele crisis
Het Legebeke Legaat, opgericht ter nagedachtenis aan onderzoeksjournalist Gerard Legebeke (Argos – VPRO, VARA en HUMAN), organiseert tijdens de tienjarige jubilieumconferentie van de VVOJ een debat over onderzoek naar de Europese crisis. Welke successen zijn er geboekt, tegen welke problemen lopen onderzoeksjournalisten aan en op welke wijze kan de kwaliteit verbeterd worden? Onder leiding van presentator Rick Nieman zullen een aantal gasten vanuit hun expertise een voorzet geven voor de discussie.

Gasten zijn onder andere :
Iain Overton (directeur van The Bureau of Investigative Journalism). Hij zal ingaan op de wijze waarop hij onderzoek heeft gedaan naar de besteding van Europese structurele fondsen.

Margo Smit (directeur van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ) zal, aan de hand van haar onderzoek 'Deterrence of Fraud with EU funds through investigative journalism in EU-27' verslag doen van de staat van onderzoeksjournalistiek in Europa.

Carla Joosten correspondent Europese Unie in Brussel van Elsevier. Zij zal in gaan op de problemen waar een correspondent tegenaan loopt.

Het Legebeke Legaat Antwerpen 2012
zaterdag 17 november 2012
10:30 – 12:15 uur

Kockx Audiotorum
Plantijn Hogeschool
Meistraat 5
Antwerpen
Map: http://tinyurl.com/cmr67dm

De conferentie
Veel aandacht voor grensoverschrijdende journalistiek, europese thema’s, datajournaistiek en datavisualisatie.

16 en 17 november 2012 op de Plantijn Hogeschool aan de Meistraat in Antwerpen.

Meer Informatie over de conferentie